Gevulde shii-take
(4 personen)
Ingrediënten:
12 middelgrote shii-take
beetje bloem
300 gram (ontbeend) kippevlees, fijngesneden
150 gram gepelde, fijngesneden, rauwe garnalen
3 fijngesneden bosuitjes
1 theelepel zeer fijn gesneden gember
2 eetlepels sake (rijstwijn)
1 eetlepel sojasaus
olijfolie
zout en peper naar smaak
Ingrediënten saus:
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel sake (rijstwijn)
Verwijder de steeltjes van de shii-taken. Bestuif de hoeden van binnen met bloem. Vermeng het kippevlees, de garnalen, bosui, gember, sake, sojasaus en een snufje zout. Vul elke shii-take met een beetje van dit mengsel. Bak de gevulde paddenstoelen, afgedekt aan beide kanten, 5 minuten in een beetje olijfolie. Neem het deksel van de pan en voeg de ingrediënten van de saus toe. Laat het een beetje inkoken. Per persoon drie paddestoelen serveren. Besprenkel elk met een beetje saus.