• Home
  • Paddenstoelen
  • Assortiment
  • Recepten
  • Markten
  • Contact

Pompoensoep met eekhoorntjesbrood
(4 personen)

Ingrediënten:

200 gram eekhoorntjesbrood (of 40 gram gedroogde cèpes en 200 gram gekweekte paddenstoelen)
1 grote pompoen (uithollen en vruchtvlees in blokjes snijden)
1 ui fijngesneden
1,5 dl witte wijn
2 eetlepels fijngesneden rozemarijn
1 theelepel marjolein
1 liter groentebouillon

Paddenstoelen in plakjes snijden (gedroogde 20 minuten weken). De ui smoren in boter of olie. De pompoen in dezelfde pan bakken. Een flinke scheut wijn erbij schenken en enigszins laten verdampen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. De geweekte paddenstoelen toevoegen of na 15 minuten de verse paddenstoelen toevoegen. De soep nog 10 minuten laten sudderen. Eventueel pompoen prakken, kruiden, zout en peper toevoegen. De soep serveren in de uitgeholde pompoen.

VorigVolgend
www.portabella-paddenstoelen.nl