• Home
  • Paddenstoelen
  • Assortiment
  • Recepten
  • Markten
  • Contact

Garnalen met hoorn van overvloed en saffraanrijst
(4 personen)

Ingrediënten:

300 gram hoorn van overvloed (trompette de la mort)
150 gram rijst
400 gram kleine, rauwe, gepelde garnalen
4 eetlepels olijfolie
1 kleine ui fijngesneden
scheut droge witte wijn
20 gram boter
plukje saffraandraadjes
1 eetlepel citroensap
1 theelepel fijngesneden peterselie
zout en peper naar smaak

Maak de paddenstoelen schoon. Kook de rijst gaar en giet hem af. Verhit de olie in een pan en smoor de ui hierin glazig. Voeg de paddenstoelen toe en smoor ze 5 minuten mee. Giet de wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Doe de garnalen in de pan en laat het mengsel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat in een andere pan de boter smelten en doe er de saffraan, het citroensap en de peterselie in. Schep de uitgelekte rijst erdoor. Maak de rijst en het paddenstoelenmengsel af met zout en peper. Schep de paddenstoelen op een schaal en schik de rijst eromheen.

VorigVolgend
www.portabella-paddenstoelen.nl