• Home
  • Paddenstoelen
  • Assortiment
  • Recepten
  • Markten
  • Contact

Rijstevlaai met shii-take

Het deeg kunt u maken van zelfrijzend bakmeel, waarbij u de aanwijzingen op het pak volgt of door zelf brooddeeg te maken (is wel het lekkerste).

Om brooddeeg te maken lost u 3,5 gram gedroogde gist en twee theelepels suiker op in 1/8 liter handwarme melk. Klop 1 ei los, vermeng dit met 200 gram bloem, een snufje zout en vermeng dit met het gistmengsel. Laat het deeg 30 minuten rijzen, rol het uit en doe het in een ingevette taartvorm. Laat het nu nog 20 minuten narijzen.

Ingrediënten voor de vulling:

200 gram shii-take (steel eraf en in plakjes)
100 gram ronde rijst
3/4 liter melk
3 eieren
2 eetlepels rietsuiker of fructose
handje amandelen
mespunt vanillepoeder

In een pan met dikke bodem de rijst, melk, paddenstoelen, zout en vanille aan de kook brengen. Vuur laag en ongeveer in 60 minuten de rijst gaar laten worden onder af en toe roeren.

Spits de eieren, dooiers loskloppen, voeg de suiker toe en vermeng dit mengsel met de rijstebrij. Sla de eiwitten stijf (in een schone kom!) en schep dit door de rijstebrij.

Giet het mengsel in de deegbodem, strooi de amandelen eroverheen en bak de taart in 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden celsius gaar.

VorigVolgend
www.portabella-paddenstoelen.nl