Forel met zwarte truffel
(4 personen)
Ingrediënten:
80 gram zwarte truffel (of 40 gram plus 1 eetl. truffelolie)
4 forellen
bloem om de vis te bestuiven
1 teen knoflook
60 gram boter
4 eetlepels droge witte wijn
1 theelepel truffelolie
zout en peper naar smaak
Maak de truffel schoon en snijd het in kleine stukjes. Maak de vissen schoon, verwijder de schubben en bestuif met bloem. Wrijf een grote koekenpan in met de knoflookteen. Laat de boter in de pan smelten en bak de forel erin, aan elke kant 4-5 minuten tot ze licht kleuren. Voeg de truffelolie en de truffelblokjes toe. Blus af met de wijn, kook hierin de aanzetsels van de panbodem los en laat de saus circa 2 minuten pruttelen. Besprooi de vis met wat zout en peper. Serveer de forellen met vastkokende aardappelen en schep er wat saus over.