Paddenstoelensalade
(vier personen)
Ingrediënten:
800 gram gemengde paddenstoelen
Anderhalf liter water, 50 gram zout
5 dl witte wijnazijn
8 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook in plakjes gesneden
2 ringetjes rode chilipeper
1 eetlepel fijngesneden peterselie
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 citroen
eventueel enkele blaadjes lollo rosso
zout en peper naar smaak
Paddenstoelen schoonmaken en in gelijke stukken snijden. Water aan de kook brengen met zout en azijn. De paddestoelen hierin enkele minuten blancheren. Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen. Olie verhitten in een pan, knoflook en chilipeper kort smoren. Warm de paddenstoelen hierin door, kruiden en evt. zout en peper naar smaak toevoegen. Serveer de salade – eventueel op enkele blaadjes lollo rosso - direct en besprenkel met citroensap.