• Home
  • Paddenstoelen
  • Assortiment
  • Recepten
  • Markten
  • Evenementen
  • Contact
  • Wilde
    paddenstoelen
  • Gekweekte
    paddenstoelen
  • Gedroogde
    paddenstoelen
  • Overige
    artikelen

Gekweekte paddenstoelen

Het gekweekte assortiment bestaat uit champignons en portabella's, drie soorten oesterzwammen waaronder het duinvoetje (pleurotus eryngii), beukenzwam, piopino, nameco, shii-take, enoki-take en de pompom blanc. Al deze paddenstoelen zijn het gehele jaar verkrijgbaar.

Zie ook:
www.paddestoelenrijk.nl   Kwekerij voor diverse soorten paddestoelen, te bezoeken op afspraak.
www.oesterzwam.nl   Biologische teelt van gele, grijze en roze oesterzwammen.


Beukenzwam, blanke ...

blanke beukenzwam
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Hypsizygus tessulatus
  • elegant en verfijnd paddestoeltje, aromatisch van smaak
  • lekker bij vis uit de oven of met rijst en gember, of geblancheerd op een frisse salade

Beukenzwam, grijze ... (buna-shimeji)

grijze beukenzwam
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Hypsizygus tessulatus
  • familie van de blanke beuk, iets sterker in smaak
  • geliefd in de aziatische keuken

Duinvoetje (eryngii, koningsoesterzwam, king-boleet)

duinvoetje
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Pleurotus eryngii
  • smaak: een kruidige smaak met een onovertroffen bite
  • ideaal om te grillen, in de oven, bakken of rauw te eten. Goed te bewaren (gekoeld) en van stampot tot vis goed te combineren

Kastanjechampignon

kastanjechampignon
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Agaricus bisporus
  • niet zeer uitgesproken van smaak maar wel lekker
  • bevat minder vocht en meer smaak dan de witte champignon
  • toepassingsmogelijkheden: van het ontbijt tot het kerstdiner

Nameco (bundelzwam, goudkopje)

nameco
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Pholiota nameco
  • smaak: amandel-, cashew-achtig van smaak, stevige structuur ook na bereiden
  • smaakvol in pompoensoep, kipgerechten, met rijst of pasta. Geblancheerd in salades of lekker heet gebakken zo op de vork

Oesterzwam, grijze ...

oesterzwam
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Pleurotus ostreatus
  • sappig en smaakvol, niet heel erg uitgesproken
  • bij kort verhitten blijft dit een sappige paddenstoel. Ook goed te gebruiken om te frituren, eerst even door een beslagje halen ...

Oesterzwam, gele ...

gele oesterzwam
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Pleurotus citrinopileatus
  • steviger structuur dan de grijze en citroeniger van kleur en smaak
  • zeer geschikt om rauw te gebruiken, even laten marineren in een vinaigrette
  • bij zeer kort verhitten blijft de kleur behouden

Oesterzwam, roze ...

roze oesterzwam
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Pleurotus salmoneostramineus
  • sappig en stevig, wat fruitig (roze) van smaak
  • goed rauw te eten of bij kreeft of garnalen
  • kort verhitten dan behoudt deze schoonheid de frisse roze kleur

Pioppino (populierenleemhoed, bundelzwam)

pioppino
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Agrocybe aegerita
  • zoetig en nootachtig van smaak
  • stevig, ook na bereiden
  • goed te gebruiken in risotto's, op salade, ragout of in een omelet of duxelles

Pompom blanc

pompom blanc
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Hericium erinaceum
  • zeer verfijnd van smaak, beetje zoetig op het eind, rauw scherper van smaak
  • in plakken snijden, rauw of even bakken/grillen
  • apart serveren, op een broodje of als salade (warm of koud)

Portabella

portabella
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Agaricus bisporus
  • volwassen kastanjechampignon, sterker van smaak
  • ideaal om te vullen met een lekker kaasje, in z'n geheel bakken als hamburger, of in plakken snijden en bakken/grillen

Ridderzwam (paarssteelschijnridderzwam, pied bleu)

paarse ridderzwam
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Lepista nuda
  • stevige, enigszins zoetige, niet paddenstoel smakende paddenstoel
  • zeer veel toepassingsmogelijkheden: lekker in de oven, grillen, bij vis of pasta en goed te vermengen met andere paddenstoelen

Shii-take

shii-take
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Lentinula edodes
  • stevige steel, enigszins glibberige hoed, uitgesproken en eigen van smaak, zeer gezond
  • veel gebruikt in de chinese (en aziatische) keuken, geschikt in soepen (misosoep) of met rijst, gember, sereh of pepertjes. Goede combi met (verse) tonijn

Stropharia, bruine ...

stropharia donker
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Stropharia rugosoannulata
  • een aspergeachtige paddenstoel, voornamelijk door de steel, enigszins zoetig en nootachtig van smaak. De bruine is wat sterker van smaak
  • bij kort verhitten (in de roomboter) blijft de steel lekker sappig en stevig
  • lekker op de gril, of flink gebakken op een broodje. Makkelijk te combineren

Stropharia, gele ...

stropharia geel
Klik hier voor een grotere foto
  • latijnse naam: Stropharia rugosoannulata
  • een aspergeachtige paddenstoel, voornamelijk door de steel, enigszins zoetig en nootachtig van smaak. De bruine is wat sterker van smaak
  • bij kort verhitten (in de roomboter) blijft de steel lekker sappig en stevig
  • lekker op de gril, of flink gebakken op een broodje. Makkelijk te combineren

Paddenstoelenmix

Paddenstoelenmix
Klik hier voor een grotere foto
  • lekker van alles wat
  • de "ik kan niet kiezen mix" ...

Terug naar boven

www.portabella-paddenstoelen.nl